Coaching Samengesteld gezin

'Je wist toch waar je aan begon', een veelgehoorde reactie wanneer je vertelt dat het allemaal niet zo soepel loopt in je samengesteld gezin, Een reactie die niet erg bemoedigend is en er voor kan zorgen dat je je niet meer uit durft te spreken. Het vraagt lef om hulp te zoeken wanneer je je ongelukkig voelt in je samengesteld gezin, want problemen lossen we nog altijd het liefste zelf op. Het vraagt zeker ook lef om in mijn bijzijn openhartig te zijn over de uitdagingen in jouw relatie en te gaan onderzoeken wat er precies speelt. Maar wie lef toont, durft te groeien. En wie groeit komt een stap verder. 

Of jullie nu te maken hebben met de uitdagingen van het stiefouderschap, er veel discussies zijn over de problemen die jullie ervaren in jullie samengesteld gezin of het lukt niet om samen een gezamenlijke visie over het opvoeden van de kinderen te creëren, besef dat jullie niet de enige zijn. Ieder koppel wat een samengesteld gezin gaat vormen loopt tegen deze lastige dynamiek aan. 

Het is nooit te laat om aan de gezinsdynamiek te werken en een positieve verandering teweeg te brengen. Ik ben er om jou en je gezin te ondersteunen tijdens dit proces, Ik geloof in de kracht van samenwerking en begrip, en streef ernaar om een sfeer van respect en groei te creëren, zodat jullie als gezin kunnen gedijen en een sterke basis kunnen leggen voor de toekomst. In een op maat gemaakt plan, waarin ik luister naar jullie behoeften, uitdagingen en verlangens, en vanuit een veilige en openhartige omgeving werken we samen aan het versterken van jullie band en het creëren van een liefdevol en harmonieus samengesteld gezin. 

Hoe werk ik

  • Geen wachtlijsten, want wanneer er behoefte is aan hulp wil je niet wachten;
  • Binnen één week een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek bij jullie thuis, bij mij op locatie of online;
  • Is er een klik dan volgt er een intakegesprek waarin we jullie situatie in kaart gaan brengen, na dit gesprek is het probleem helder en ligt er een duidelijk plan waar we mee aan het werk gaan;
  • In mijn praktijk werk ik voornamelijk met verschillende pakketten, hierdoor is het vooraf duidelijk wat jullie van mij kunnen verwachten en hoe het traject er uit gaat zien. Prijzen worden altijd vooraf besproken en vastgesteld naar aanleiding van de vraag en jullie behoefte. Bij de wens om losse sessies af te nemen is dit uiteraard mogelijk, ik hanteer een tarief van €105/uur inclusief BTW.

De Stiefgoedmethodiek®

In mijn praktijk werk ik volgens de Stiefgoedmethodiek® . Deze methodiek is in 2012 ontstaan en heeft haar effectiviteit inmiddels bewezen, 90% van de stellen is één jaar na afronden van het traject nog bij elkaar. In april 2024 heb ik de geaccrediteerde vakopleiding hulpverlener samengesteld gezin bij Stiefgoed®  met positief resultaat afgerond en ben ik opgenomen in het register van gelicenseerd Stiefgoedcoaches

 

Kenmerkend van de methodiek is de doelgerichte, kortdurende en effectieve werkwijze. De methodiek is gebaseerd op bewezen methodes die worden ingezet tijdens relatietherapie, individuele therapie en coaching, namelijk:  EFT, Gestalltherapie, Transactionele analyse, NLP, contextuele therapie, systemisch werken (familieopstellingen) en oplossingsgerichte therapie.