Aanbod volwassenen

Partner traject

Traject: Voorbereiden op het samenwonen

Er zijn plannen om samen te gaan wonen en jullie gunnen elkaar en de kinderen de best mogelijke start. Met een goede voorbereiding kunnen veel problemen voorkomen worden. In dit traject gaan we samen onderzoeken hoe jullie er voor staan, welke zaken op voorhand aandacht vragen en op welke manier jullie sturing willen gaan geven aan jullie samengesteld gezin. 

Duur traject: gemiddeld 2 tot 3 maanden

Traject: Terug naar balans en harmonie

Met z'n allen onder één dak wonen, het leek een droom, maar in de praktijk ervaren jullie dat het allemaal niet zo eenvoudig is. Er speelt van alles en jullie werken enorm hard om er een succes van te maken. En toch lijkt het allemaal niet te helpen. Samen met jullie ga ik op zoek naar de patronen die doorbroken moeten worden, zodat jullie weer in balans komen en er ruimte is voor harmonie en plezier. Tijdens dit traject leren jullie omgaan met de verschillende dynamieken die er spelen en gaan ervaren hoe jullie samen de regie kunnen houden over de herwonnen balans in jullie gezin. 

Duur traject: gemiddeld 4 maanden

Traject: Vasthouden van de balans

Inmiddels ken je de hoogte- en dieptepunten van je relatie en samengesteld gezin. Er is meer rust, maar je hebt jezelf ook voorgenomen om er alles aan te doen om niet weer in dezelfde valkuilen te stappen. In een samengesteld gezin is chaos de norm, want er zijn genoeg gebeurtenissen die de balans in je relatie en gezin op de proef stelt. Tijdens dit traject leren jullie hoe je hiermee om kunt gaan en meer vertrouwen krijgt in de stabiliteit van jullie relatie en samengestelde gezin.

Duur traject: drie of zes maanden, of vrij in te vullen.

Individueel traject

Wil jij graag starten met coaching, maar is je partner daar nog niet aan toe? Dat hoeft geen probleem te zijn. Ik bied in mijn praktijk ook individuele trajecten aan die aansluiten bij jouw specifieke situatie. Mocht je partner op een later moment alsnog willen instromen, dat kan altijd! 

Traject: Goed voorbereid van start

Steeds vaker heb je het er met je partner over, samenwonen! Maar hoe zorg je er voor dat het een succes wordt? Samen met jou ga ik kijken wat voor jou belangrijk is, hoe jij nu in je relatie staat en welke aspecten mogelijk voor problemen kunnen zorgen wanneer jullie onder één dak gaan wonen. Ik geef je de tools in handen die voor jou belangrijk zijn en bespreek met je hoe je belangrijke zaken met je partner kan bespreken. 

Duur traject: gemiddeld 2 maanden

Traject: Inzicht in de patronen 

Dat het niet makkelijk zou zijn om met z'n allen onder één dak te wonen had je misschien wel verwacht, maar dat het zo zou gaan had je niet kunnen bedenken. Jij en je partner vervallen telkens weer in dezelfde patronen en het lukt niet om het anders te doen. In dit traject ga ik samen met jou aan de slag om de patronen die er binnen jouw samengesteld gezin spelen inzichtelijk te maken. Je zal zien dat dit inzicht je kan helpen om meer rust en harmonie in jullie relatie te laten ontstaan. 

Duur traject: gemiddeld 3 tot 4 maanden

Traject: Vasthouden van de balans

Inmiddels ken je de hoogte- en dieptepunten van je relatie en samengesteld gezin. Er is meer rust, maar je hebt jezelf ook voorgenomen om er alles aan te doen om niet weer in dezelfde valkuilen te stappen. In een samengesteld gezin is chaos de norm, want er zijn genoeg gebeurtenissen die de balans in je relatie en gezin op de proef stelt. Tijdens dit traject leren je hoe je hiermee om kunt gaan en meer vertrouwen krijgt in de stabiliteit van jouw relatie en samengestelde gezin.

Duur traject: drie of zes maanden, of vrij in te vullen.